Sposoban za fakultet, ne i sud: Mitrović i dalje u agoniji zbog vode u koljenu

Ilustracija: Arhiva

FRANE MITROVIĆ, dekan splitskog Pomorskog fakulteta, optužen zbog pola milijuna kuna teških malverzacija s poslovnom karticom Jadroplova, trpi velike bolove zbog vode u koljenu i još uvijek nije izvjesno hoće li konačno moći do suda, gdje ga željno očekuje sutkinja Maria Majić. Trebala bi saslušati njegovu obranu i konačno zaključiti predmet star 10 godina.

Brz kao čigra

Hoće li moći to napraviti i dalje se ne zna, jer je po nalazu sudskog vještaka Antonia Alujevića, Mitrović i dalje u teškoj agoniji zbog bolesne noge. Istina, može se kretati, ustvrdio je Alujević, ali vrlo otežano i mora se pri tome služiti štakama. Vještak Alujević nije zauzeo decidiran stav o Mitrovićevoj raspravnoj sposobnosti, premda je ona neupitna puna dva i pol mjeseca, koliko traje ova šarada sa vodom u koljenu.

Naime, Mitrović se tijekom svoje raspravne nesposobnosti uredno pojavljivao i na Fakultetu (o čemu svjedoče i fotografije koje je snimio fotoreporter Cropixa), a pronašao je dovoljno snage i da se dovuče do zgrade splitskog Sveučilišta. Uostalom, i Index ga je "uhvatio" prije dva mjeseca tijekom bezbrižne igre sa unukom na balkonu svog stana na Mejama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni gipsa, ni longete, a ni štaka nije bilo na vidiku. Štoviše, Mitrović je spazivši da ga snimamo, toliko brzo zbrisao u unutrašnjost stana, da bi mu mnogi na hitrosti pozavidjeli na hitrosti. Kad tako trči sa bolesnom nogom, možemo samo zamisliti što bi bilo da je zdrav.

Mitrović nema za magnetnu rezonancu, prepušten HZZO-u?

Premda nikome nije jasno što Mitrović izvodi, vjerojatno se radi o kupovanju vremena. Bit će to jedan priličan "long shot", budući da je do zastare ostalo nekih šest godina. Bivši direktor Splitske banke, koji je početkom 90-ih predao Slobodnu Dalmaciju Miroslavu Kutli, vjerojatno ima još poneki adut u rukavu. Možda skoru operaciju, koja će ga, sasvim sigurno, raspravno onemogućiti još jedno pola godine...

Preporučena mu je magnetska rezonanca, no Mitrović se izvlači da je na popisu i da čeka tretman?! Da nije sudski postupak u pitanju vjerojatno bi to odavno obavio, dakako o svom trošku. Ovako ispada da je i dekan Pomorskog fakulteta nakon godina nedodirljivosti i obnašanja najviših državnih dužnosti postao tek jedan od mnogih običnih Hrvata, prisiljenih da svoje zdravlje ravnaju prema mogućnostima prejadnog HZZO-a. Kakav kopernikanski obrat, Mitrović zaista ima smisla za teatar...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara