Spriječen samoubilački napad na sajmu automobila u Frankfurtu

Spriječen samoubilački napad na sajmu automobila u Frankfurtu
FRANKFURTSKA policija u posljednjem je trenutku spriječila samoubilački napad na Međunarodnom sajmu automobila (IAA) koji je u četvrtak otvoren u Frankfurtu, javlja list "Hamburger Abendblatt" pozivajući se na informacije iz obaviještajnih krugova.

List navodi da je u Njemačku iz Libanona doputovala "najmanje jedna" osoba koja je trebala izvršiti napad tijekom svečanog otvaranja IAA-a, na kojem je bio nazočan i njemački kancelar Gerhard Schroeder. Prema daljnjim navodima policija je, nakon dojave od strane tajnih obaviještajnih službi, pretresla 13 stanova u blizini Frankfurtskog sajma na kojem se održava najveća svjetska izložba automobila.

Stanove je iznajmio Libanonac Abdul H. koji pripada militantnom krilu terorističke organizacije Hamas i kojem njemačke vlasti pripisuju povezanost s al Qaidom i pilotima-samoubojicama koji su 11. rujna 2001. godine počinili terorističke napade u SAD-u.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom od njegovih stanova su boravila i dvojica palestinskih terorista koji su 2001. godine pripremali napade na ciljeve u Njemačkoj. Napadi su tada, zahvaljujući suradnji između izraelskih i njemačkih obaviještajnih službi, bili spriječeni u posljednji trenutak.

Njemački kriminalistički ured (BKA) nije potvrdio ove napise, ali je priopćio da su poduzete "određene mjere" u vezi sigurnosti IAA.

Ovogodišnji sajam u Frankfurtu prate dosad neviđene mjere osiguranja. Njemački kancelar Schroeder je prilikom otvaranja sajma ustvrdio da se protiv terorizma treba boriti "ne samo vojnim nego i civilnim sredstvima".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara