Srbija: Do devet sati na birališta izašlo oko 250 tisuća birača

OKO 250.000 birača do nedjelje u 9 sati ujutro glasalo je na srbijanskim parlamentarnim izborima, objavio je Centar za slobodne izbore i demokraciju (CeSID), a njegov predstavnik Zoran Lučić izjavio je na tiskovnoj konferenciji da će prve prave procjene o odazivu biti moguće dati oko 16 sati.

Pravo glasa u Srbiji ima oko 6,5 milijuna birača (što znači da ih je na izbore do 9 sati izašlo nešto manje od 4 posto), koji se opredjeljuju između 19 stranaka i koalicija koje su kandidirale svoje liste za 250 kandidata za zastupnike u parlamentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izbore u Srbiji promatra oko deset tisuća promatrača CESID-a, te oko 180 predstavnika nevladinih i međunarodnih organizacija.

Biračka mjesta, njih 8589 u 180 općina u Srbiji, uključujući i 19 općina na Kosovu, gdje će biti 247 biračkih mjesta, zatvaraju se u 20 sati.

Prve procjene izbornih rezultata, najavio je CeSID, bit će poznate večeras oko 22 sata, a Republička izborna komisija konačne i službene rezultate mora objaviti do 1. siječnja iduće godine u 20 sati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara