Srbija od Titovih nasljednika krije njegovu najvrjedniju imovinu

Foto:Arhiv

TITOVI nasljednici na općinskom sudu u Beogradu nastavljaju bitku s državom Srbijom o polaganju prava na Titovu ostavštinu.

Nasljednici Josipa Broza tvrde kako im država nije dostavila kompletne popise osobnih poklona koje je dobio Tito. Njima su dostavljena samo tri popisa na kojima se nalaze, kako kažu, samo manje vrijedni predmeti, dok se istinske vrijednosti kriju na četvrtom popisu koji je Titovim potomcima nedostupan. Na njemu su popisani predmeti iz Vile mira u Užičkoj ulici u Beogradu, piše Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mnoge stvari su već ukradene. Imamo informaciju iz Švicarske da je Titov sat "Phillip Patek" tamo prodan na jednoj aukciji kao najskuplji sat na svijetu, za preko tri milijuna švicarskih franaka. Nedostaju i brojne slike. Na popisima koje smo dobili nalaze se samo novčići, tabakere i komadi namještaja, ali najvrjednijih stvari nema", kazao je Titov unuk Joška Broz.

Na spisku nema ni poznate Staljinove sablje optočene draguljima, koju je Titu poklonio Gadafi, kao ni kamena s Mjeseca i raznih ordena.

Četvrti spisak ostaje najveći misterij, a na njemu se navodno nalaze pokretnine vrijedne desetine milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara