SRBIJA:DEMOKRATSKA STRANKA ODLUČUJE O VLADI I IZBORU PREDSJEDNIKA

U Beogradu će u nedjelju biti održana sjednica Glavnog odbora Demokratske stranke, na kojoj će biti donesene odluke o sudjelovanju te stranke u novoj vladi Srbije, te o izboru predsjednika te stranke. L

Glavni odbor odlučit će kad će biti zakazana skupština stranke na kojoj će, gotovo godinu dana nakon ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića 12. ožujka 2003. godine, biti izabran novi predsjedik te stranke.

Demokratska stranka, koja je na nedavnim parlamentarnim izborima osvojila 37 od ukupno 250 skupštinskih mandata, u dosadašnjim razgovorima sa strankama demokratskog bloka još nije donijela odluku da li će sudjelovati u novoj vladi Srbije, a zamjenik predsjednika stranke Zoran Živković u više je navrata izjavio da je Demokratskoj stranci najbliža opcija da podrži manjinsku vladu koju bi formirale preostale četiri stranke demokratskog bloka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranke demokratskog bloka koje su ušle u parlament su Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice, G17 Plus Miroljuba Labusa, te koalicija Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića i Nove Srbije Velimira Ilića, a u parlament su ušle - kao najjača stranka s 82 mandata - Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja, te Socijalistička partija Srbije Slobodana Miloševića.

(Hina) tta sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara