Srbin zbog duga za avionsku kartu ostao bez krova nad glavom

Ilustracija: Arhiva

SAMOHRANI otac u Srbiji je izbačen iz svoga stana koji je prodan na licitaciji kako bi se podmirio dug za avionsku kartu.

Općinski sud u Čačku je 2007. godine prodao stan od 45 kvadrata 57-godišnjeg Dragana Sretenovića koji živi sa 13-godišnjim sinom kako bi se podmirio dug od nešto više od 9 tisuća kuna koje je prije više od 20 godina Dragan posudio od tadašnje ljubavnice Olge Mandić za kupnju avionske karte. Karta mu je trebala da ode kod nje u Australiju, gdje su trebali živjeti, pišu srpske Novosti.

Za 2 tisuće dolara ostao bez stana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karta je 1987. godine stajala oko 2 tisuće dolara. Dragan i Olga su se vjenčali i poslije sedam mjeseci razveli pa se Čačanin morao vratiti u Srbiju. Tada ga je Olga tužila i tražila da joj vrati novac za kartu. Nakon 20 godina procesa određeno je da mora platiti oko 9 tisuća kuna. Kako novac nije imao, po nalogu suda mu je prodan stan za oko 106 tisuća kuna.

Iz suda kažu kako bi sve bilo drugačije da je Dragan dolazio na ročišta i pokazao spremnost za vraćanje duga. Ovršni postupak je pokrenut još 1990. godine te je tada određeno da se prodajom Draganovih pokretnina riješi dug. Nitko nije bio zainteresiran za kupnju, pa je osam godina kasnije određeno da se on otplati od prodaje Draganove zemlje, no niti za nju nije bilo zainteresiranih. Konačno rješenje za prodaju stana je doneseno sedam godina kasnije. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara