Središnja priredba smotre folklora 18. srpnja u Zagrebu

SREDIŠNJA priredba 37. međunarodne smotre folklora održat će se 18. srpnja na zagrebačkom Gradecu i na njoj će se tradicionalno predstaviti svi sudionici Smotre.

Ovogodišnja Smotra, koju je najavila izložba "Slovačka baština" u Etnografskom muzeju, a otvorit će je večerašnji koncert Tamare Obrovac, trajat će do 20. srpnja. Smotra je posvećena baštini manjinskih zajednica koje žive u Hrvatskoj, a osim na Gradecu održavat će se i na Trgu bana Jelačića.

U sklopu središnjeg programa nastupit će 14 folklornih skupina koje djeluju u svim dijelovima Hrvatske (Albanci, Bošnjaci, Crnogorci, Česi, Mađari, Makedonci, Nijemci i Austrijanci, Romi, Rusini i Ukrajinci, Slovaci, Slovenci, Srbi, Talijani i Židovi).

Iz Hrvatske nastupa devet folklornih društava, koji predstavljaju regije Hrvatske, a iz inozemstva skupine iz Bugarske, Gane, Indije, Italije, Izraela, Litve, Nigerije, Poljske i Španjolske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Smotru je priređen i bogati popratni program - koncerti etno-glazbe, koncerti grkokatoličkg pučkog pjevanja, izložbe, plesna radionica, promocija knjiga.

U slučaju kiše koncerti etno-glazbe održavat će se u Tvornici. Osim u Zagrebu, folklorni nastupi odvijat će se u Zaprešiću ("Žetvene svečanosti"), Karlovcu, Samoboru, Opatiji.

(Hina) ag az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara