Srpska policija odbila tući prosvjednike, a hrvatska razbijala glave

Srpska policija odbila tući prosvjednike, a hrvatska razbijala glave

Tekst: F.M.
Screenshot: YouTube


HRVATSKA policija tijekom prosvjeda seljaka jučer je bez previše ustezanja upotrijebila silu kad je trebalo zaustaviti blokiranje graničnih prijelaza, prije manje od dva mjeseca policija u susjednoj Srbiji tako je nešto javno odbila učiniti.

Krajem siječnja je srpski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić policiji naredio da na sve moguće načine, ako treba i primjenom sile, makne radnike koji su prosvjedovali zbog loših radnih uvjeta u zemlji s pruga, cesta i drugih vitalnih objekata.

Srpski sindikat policije to je javno odbio učiniti, rekavši kako neće napadati radnike s kojima suosjeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suosjećamo s radnicima, nećemo ih tući

"Prije nego što se krene pendrecima na gladne radnike, prvo treba vidjeti što je te ljude natjeralo na ulice i tko je raznim priučenim biznismenima u bescjenje prodao njihove firme. I kako su oni na sumnjiv način zaradili milijune eura", naveo je sindikat policije.

"Mi suosjećamo s radnicima jer imamo iste probleme kao oni - male plaće, nedostatak opreme, prekovremeni rad. Zato nitko ne treba biti iznenađen ukoliko i policajci sutra izađu na ulice i pridruže se radnicima", dodali su.

Hrvatski policajci imali su dobar odnos sa seljacima tijekom prosvjeda, ali čim se situacija malo zahuktala, nisu se libili primijeniti silu. Jučer je u Virovitici tijekom naguravanja s policijom pretučeno i uhićeno više od deset ljudi, a bijesni građani čak su zbog toga krenuli prema policijskoj postaji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara