Srpski monstrumi za silovanje unuka dobili minimalnu kaznu

SRPSKI monstrumi iz Obrenovca, 58-godišnji D.M. i 55-godišnja M. M., koji su silovali svog troipolgodišnjeg unuka L. M. te se seksualno iživljavali nad njim, dobili su minimalne kazne koje su šokirale srpsku javnost - djed je osuđen na šest, a baka na četiri mjeseca zatvora, prenosi Press.

Tu skandaloznu presudu donio je u srijedu Okružni sud u Beogradu. Djeda i baku se tereti da su u više navrata seksualno zlostavljali unuka. Prema pisanju Pressa, oboje su stavljali dječaku prst u analni otvor i ljubili ga u usta. Djed je tjerao dječaka da mu gura prst u analni otvor, a potom mu je stavljao svoj spolni organ u usta. Za to vrijeme je baka zahtijevala da je ljubi po bedrima.

Ovu morbidnu priču policiji je prijavila dječakova majka još u lipnju 2003. godine, kada joj je sin ispričao kako se "igra" sa djedom i bakom. Dječak je u jednom trenutku tražio od majke da ga poljubi u usta i gurne mu prst u guzu, kao što mu to rade djed i baka, "ali ne previše, jer ga to boli". Šokirana žena je, shvativši o čemu se radi, natjerala dijete da joj sve ispriča, a potom se obratila policiji.

Tijekom suđenja je dječakov otac, koji se razveo od supruge, stao na stranu svojih roditelja. Oni su napadali majku dječaka da je psihički bolesna i neuračunljiva te da je cijelu priču izmislila iz osvete prema suprugu, koji ju je navodno istjerao iz kuće. Također su je optuživali za bavljenje crnom magijom i druženje sa gatarama i vračarama. Međutim, pokazalo se kako su ti napadi na majku smišljeni u cilju izbjegavanja krivične odgovornosti.

Utvrđeno je kako je dječakova majka napustila supruga još 2001. godine jer ju je maltretirao te je odbila pomirenje, iako je on na tome inzistirao. Sud je dječaka dodijelio majci. Od trauma pretrpljenih tijekom zajedničkog života, majka se jednom trenutku obratila psihologu, koji joj je prepisao blaže lijekove za smirenje.

Prema pisanju Pressa, nevjerojatno je to što baka i djed ni u jednom trenutku nisu iskazali ni minimum grižnje savjesti. Kako je za ovakvo kazneno djelo u Srbiji propisana zatvorska kazna u trajanju od dvije do 12 godina zatvora, ostalo je nejasno zašto je sudac odredio maksimalno ublaženu kaznu.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara