Srpski pisac obećao krv na ulicama Beča ako Austrija prizna Kosovo

Srpski pisac obećao krv na ulicama Beča ako Austrija prizna Kosovo

"AKO SAVEZNI predsjednik prizna Kosovo, nećemo više moći kontrolirati sto tisuća Srba u Beču. Bit će krvi", jedna je od izjava srpskog pisca Petra Milatovića Ostroškog, koji je prijavljen austrijskom državnom odvjetništvu zbog opasne prijetnje njihovom predsjedniku, te za remećenje javnog reda i mira.

Ostroški je inače predsjednik Srpskog kulturnog i informacijskog centra u Beču, a puno je poznatiji kao organizator prosvjeda Srba protiv neovisnosti Kosova u Beču od kojih je otkazan onaj koji se trebao održati 2. ožujka.

Predsjedniku ima tko pisati

Ostroški je otkazao prosvjed jer je imao "otvorene prijetnje albanskih ekstremista koji su najavljivali krvoproliće na Heldenplatzu". Također, u svojstvu organizatora Ostroški je tvrdio kako su dobili prijetnje o likvidaciji predsjednika austrijske stranke FPO-e Christian Strachea, koji je trebao govoriti na skupu. No, ni jedna od njegovih tvrdnji nije dokazana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostroški je poznat i kao organizator prosvjeda 24. veljače kada je medijima izjavio kako je policija tukla mlade, a javno je prijetio Austriji da ne priznaje Kosovo jer to donosi destabilizaciju. Inače prosvjedi u veljači završili su sa 75 prijava zbog remećenja javnog reda i mira.

Podsjetimo, nakon mirnih prosvjeda na bečkom Heldenplatzu, oko 400 uglavnom mladih sudionika krenulo je u bečku četvrt Ottakring, gdje se sukobilo s policijom. Pritom su ozlijeđena dva policajca i više prosvjednika.

I.Ć.
Foto: AFP (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara