Srpski poduzetnik primljen u prestižnu američku organizaciju

Tekst: F.M.
Foto: Blic


USPJEŠNI srpski industrijalac Mile Dragić sinoć je primljen u prestižnu organizaciju Circle 40 u Washingtonu, koja promovira međunarodni mir i raspravu stručnjaka za međunarodnu politiku, sigurnost i obranu.

Dragić je bio osobni gost zapovjednika američkog Marinskog korpusa, generala Jamesa T. Conwaya, koji je u svom domu priredio primanje, a odveo ga je i na paradu tog roda američke vojske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na inauguralnom vikendu organizacije družio se s nekim od najjačih imena američke političke, obavještajne i vojne scene, kao što su sudac američkog Vrhovnog suda Samouel Alito, bivši ravnatelj CIA Michael Hayden, senator Paul Laxalt i vlasnik i osnivač kompanije Blackwater Erik Prince.

Grupa Circle 40 podržava okupljanja uglednih ljudi iz cijelog svijeta, koji raspravljaju i pokušavaju donijeti rješenja za neke od svjetskih kriza.

 Dragić je uspjeh postigao izumima na području zaštitne balističke tehnologije, a u zadnje vrijeme okrenuo se i djelovanju na području zelene tehnologije. Svojedobno je protiv njega pokrenut sudski postupak zbog tzv. "afere pancir", u kojoj ga se sumnjičilo da je zajedno s vrhom obrambenog miljea državu oštetio za gotovo 200 milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara