Srpski socijalisti zasad poriču da su dogovorili ikakvu koaliciju

POTPREDSJEDNIK Socijalističke partije Srbije Žarko Obradović tvrdi kako njegova stranka još nije postigla nikakav dogovor o stvaranju buduće srpske vlade.

Obradović je to sinoć izjavio u emisiji Poligraf na Televiziji B92, nedugo nakon što je beogradski list Blic objavio kako je dogovorena koalicija s Demokratskom strankom, a Politika vijest o predstojećem dogovoru s radikalima.

Obradović je jedino potvrdio da će čelnik socijalista Ivica Dačić danas razgovarati s premijerom Vojislavom Koštunicom, čiji je blok DSS-NS već bio objavio koalicijski dogovor s radikalima. Istovremeno će socijalistički čelnici razgovarati sa svojim radikalskim kolegama o eventualnom stvaranju koalicije u gradskoj vladi Beograda.

Socijalistički čelnik tvrdi da će prilikom pregovora njegovu stranku prije svega zanimati načela na kojima će se zasnivati politika buduće vlade, a manje fotelje. Odbacio je špekulacije o tome da se Milutinu Mrkonjiću smiješi unosno mjesto ministra za infrastrukturu, a njemu mjesto ministra za europske integracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vijesti o već postignutim dogovorima koje se pojavljuju u medijima je rekao "da su tu da zbune i da stvari okrenu u nečijem željenom pravcu".

Obradović je, također, odbio odgovoriti je li jedan od koalicijskih uvjeta socijalista povlačenje potjernica protiv članova obitelji Milošević, rekavši da njegova stranka taj progon nastoji spriječiti, "ali ne na način na koji je to u javnosti predstavljeno".

R.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara