STA: Europski parlament izrazit će žaljenje zbog Jadranskog pojasa

EUROPSKI parlament na svojem će zasjedanju u drugoj polovici ovog mjeseca izraziti žaljenje zbog poteza Hrvatskog sabora koji je proglasio zaštićenu ekološkoribolovnu zonu u Jadranu, prenosi slovenska agencija STA.

Vanjskopolitički odbor Europskog parlamenta prihvatio je naime prijedlog izjave u kojoj se izražava žaljenje što je to učinjeno "bez primjerenog dijaloga i koordinacije" sa susjednim državama, te izražava očekivanje da će "dogovor o sljedećim koracima" biti postignut na venecijanskoj konferenciji o održivom ribarenju u Sredozemlju potkraj ovog mjeseca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav je prijedlog izjave, koja će se naći na plenarnoj raspravi od 17. do 20. studenoga, nastao na temelju izvješća koje je o tom pitanju podnio zastupnik Joost Lagendijk, a kombiniran je s četiri podnesena amandmana drugih europarlamentaraca, tvrdi STA.

Na sjednici Europskog parlamenta potkraj mjeseca parlament bi trebao usvojiti izvješće o procesu stabilizacije i pridruživanja koje se odnosi na Hrvatsku, BiH, Srbiju i Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara