Stampedo na Jambine plodove mora i zemlje

ŠIROKI osmjesi i ispružene ruke rulje u jurišu, prizor je koji iz dana u dan gleda metkovački gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo, koji biračko tijelo na stranu HSS-a želi pridobiti dijeljenjem delicija.

Jambo je pozornost X. izborne jedinice odlučio pridobiti na način da ih prvo fizički približi štandu na kojem dijeli mandarine, naranče, sadnice maslina, srdele i druge sočne plodove mora i kopna. Drugi je korak objasniti pomamljenom puku kako će HSS dokinuti "pljačku hrvatske Vlade na čelu s HDZ-om i Ivom Sanaderom". Deseta je jedinica, inače, jedna od tvrđava HDZ-a, u kojoj ta stranka na lokalnoj razini vlada od početka samostalnosti bez obzira na turbulencije i smjene na nacionalnoj. Naši su fotoreporteri ulovili svojim kamerama prizor sa splitske koji prikazuje ludilo koje su izazvali Jambini pokloni u pokušaju da promijeni tu tradiciju.

"Neki su skupili dovoljno sadnica i za jedan cijeli novi maslinik", kazao je jedan od promatrača privremenog rasadnika maslina u srcu Splita. Inače, Jambo ovo nije započeo jučer u Splitu. Lokalni mediji pišu kako je u Dubrovniku prošloga tjedna na predstavljanju kandidata liste za X. jedinicu koalicije HSS-HSLS podijelio oko tonu narančina ispred robne kuće Minčeta. Osim narančina, dijelio je i kuhače s natpisom "kuham srcem - glasam razumom".

A.B.
Foto: V.G., L.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara