Stanovnici Kajzerice ne odustaju: Dosta nam je praznih obećanja, izgradite nam vrtić i školu!

Tekst: L.J.

OKO 300 građana okupilo se danas na zagrebačkoj Kajzerici kako bi podržalo inicijativu građana toga kvarta "Za kaj? Za Kajzericu!" za izgradnju škole i vrtića.

Ističu kako su dva dana prije skupa, iz gradskog ureda za Obrazovanje, kulturu i sport zaprimili dopis u kojem ih izvješćuju kako su u proračunu Grada Zagreba za 2010., planirana sredstva za završetak izrade potrebne projektne dokumentacije za izgradnju objekta dječjeg vrtića i osnovne škole sa školskom športskom dvoranom.

Prazna obećanja

"Navode i kako se tijekom ove godine očekuje pokretanje postupka gradnje dječjeg vrtića i osnovne škole na Kajzerici te da se razmatra o modelu javno-privatnog partnerstva. Međutim, uvjereni smo da je riječ samo o praznim obećanjima", ističu iz inicijative Zakaj za Kajzericu te dodaju kako su i do sada dobivali slična, usmena obećanja kako će se početi s izgradnjom, no godinama se ništa nije napravilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U dopisu se ne navodi lokacija na kojoj se planira graditi, niti jesu li na planiranoj parceli riješeni imovinsko-pravni sporovi na koje se Grad pozivao proteklih godina, konkretno koja projektna dokumentacija se završava, kada je u planu ishođenje lokacijske dozvole i potvrde glavnog projekta i za kada se planira sam početak gradnje", stoji u priopćenju inicijative.

Fantastičan izgovor-recesija

Dodaju kako je samo od komunalnog doprinosa uplaćenog u gradsku blagajnu od stotinjak novoizgrađenih zgrada na Kajzerici uplaćeno je gotovo sto milijuna kuna, što je više nego dovoljan iznos da se izgrade škola i vrtić.

"Ako se u gradu od 800.000 stanovnika može izdvojiti milijun kuna za javni WC, ako se mogu uložiti milijuni za Arenu, smatramo kako se, unatoč recesiji koja je fantastičan izgovor, nešto novca može izdvojiti i za najmlađe. Nemamo informaciju kada je u Zagrebu posljednji put izgrađena potpuno nova škola, no čini nam se kako to i nije bilo u nekoj bližoj prošlosti. Takav odnos grada koji za sebe smatra da je grad prijatelj djece smatramo nedopustivi", zaključuju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara