Stari Mikanovci: Slomio stijeg papinske zastave

POLICIJA je jutros sprovela 43godišnjeg muškarca iz Starih Mikanovaca na vinkovačkom području pod sumnjom da je noćas oko ponoći slomio stijeg papinske zastave izvješene na ogradi župne crkve sv. Klare u Starim Mikanovcima, potvrdio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske Policijske uprave Miroslav Janić.

Po Janićevim riječima papinska zastava bila je izvješena na staromikanovačkoj crkvi u povodu smrti Svetoga Oca Ivana Pavla II. Osumnjičenik je zastavu, izvješenu na dohvat ruke, povukao i slomio stijeg, a po Janićevim riječima počinitelj je u trenutku kad je počinio to djelo, bio pripit. Zastavu je smotao i ubacio u crkveno dvorište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zastavu s polomljenim stijegom jutros je primijetio staromikanovački župnik Mirko Bingula koji je slučaj i dojavio policiji, koja će počinitelja kazneno prijaviti zbog povrjede ugleda strane države, potvrdio je Janić.

Događaj je danas osudio i vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer.

U priopćenju za javnost Šafer navodi kako ne može vjerovati da se "netko drznuo obeščastiti Crkvu i čovjeka sveca - Svetog Oca Ivana Pavla II., koji je sav svoj život, a pogotovo u vrijeme pontifikata, dao drugom čovjeku, zajednici i svijetu, nudeći ljubav, tražeći mir, suživot i snošljivost među ljudima".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara