Startup srijeda: Je li put prema uspjehu traganje za pravom idejom ili za rješenjem pravog problema?

Startup srijeda: Je li put prema uspjehu traganje za pravom idejom ili za rješenjem pravog problema?

Foto: Crane: Na slici: Miro Hegedić i Filip Stipančić

HRVATSKA mreža poslovnih anđela (CRANE) u suradnji HUBom385 organizira i poziva na Startup srijedu s Tore Rasmussenom, autorom igre Playing Lean te Mirom Hegedićem i Filipom Stipančićem iz Lean Startup Croatia te osnivačima Lean Startup Drilla.

Predavanje će se održati u srijedu 29. lipnja u 18 sati u HUBu385, Petračićeva ulica 4, Zagreb.

"Neka od mnogih pitanja koje postavlja svaki poduzetnik, naročito početnik je kako saznati hoće li netko kupiti proizvod i prije nego ga napravi, kako izgraditi tehnološki startup bez pisanja programskog koda ili kako testirati koja verzija proizvoda će se najuspješnije prodavati. Odgovore na sva ova pitanja, ali i mnoga druga, nudi Lean Startup metodologija", navodi se u pozivu organizatora.

Upoznavanje s ključnim principima lean startupa

Na idućoj Startup srijedi posjetitelji će se upoznati s ključnim principima lean startupa, objašnjenjem i primjenom customer developmenta te definiranjem problema i validacijom kod korisnika. Na samom kraju predavanja održat će se mini radionica gdje će svi zainteresirani aktivno raditi na definiranju problema pomoću Lean Startup Drill Boarda.

"Sve koji se po prvi puta susreću s terminom Lean Startup brzinski ćemo brifirati, a zatim i za one upućenije na jednom primjeru zajednički demonstrirati korisničku validaciju, metodu koju svaki startuper mora znati. Kao cherry on top, Tore će vam otkriti svoje tajne uspješne Kickstarter kampanje, naravno po Lean Startup principu, a o uspješnosti kampanje najviše govori činjenica da je kampanju završio s 500% fundinga", poručuje Filip Stipančić, su-osnivač Lean Startup Drill-a.

Tore Rasmussen poduzetnik je i autor igre Playing Lean koja simulira lansiranje uspješnog proizvoda te omogućuje igračima da nauče osnovne elemente Lean startup metodologije. Prilikom lansiranja igre, Tore je pokrenuo Kickstarter kampanju kojoj je postavljeni cilj dostigao za samo 10 sati, a nakon što je kampanja završila pokazala se najuspješnijom kampanjom do sad na Kickstarteru u Skandinaviji.

Startup srijeda besplatna je za sve sudionike, no zbog ograničenog broja mjesta potrebno se prijaviti putem Entrio sustava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara