Stečajna uprava Sisačke Željezare isplatila radnicima plaće za 17 dana ožujka

STEČAJNA uprava u sisačkoj Željezari isplatila je radnicima plaće za 17 dana ožujka, za vrijeme dok poduzeće i radnike nije preuzeo novi vlasnik, ruski "Mečelj", priopćio je danas stečajni upravitelj Ilija Marić, a u ime tvorničke Koordinacije za opstojnost potvrdio sindikalni povjerenik Ivica Kenda.

Novi vlasnik "Mečelj Željezara" radnicima koji su radili od preuzimanja poduzeća, od 17. do 30. ožujka, isplatila je 11. travnja pune plaće za to razdoblje, a radnicima na čekanju 80 posto punih plaća.

Novac za plaće Stečajna je uprava osigurala naplatom tražbina od poduzeća Felisa, Kisikane i Energane te drugih dugova, od kojih je platila i veći dio duga za struju, rekao je Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prvi dio plaća za ožujak danas će dobiti i oko 250 radnika Željezarina poduzeća Remont Capraga, najavio je u ime sindikalne Koordinacije Ivica Kenda. Novac za plaće osigurala je Uprava Remont Capraga, koja je najavila da će do kraja mjeseca isplatiti i drugi dio ožujskih plaća.

Obje sindikalne podružnice - Sindikata metalaca Hrvatske i Hrvatskog sindikata metalaca - svojim su članovima darovale uskrsne pakete: šunke s hrenom.

(Hina) malj ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara