Stegovni postupci nakon nasilja u KPZ Banja Luka

Ministarstvo pravde Republike Srpske službeno je u četvrtak priopćilo da je protiv dvojice stražara, šefa smjene i zamjenika direktora za osiguranje Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Banja Luka pokrenut stegovni postupak zbog nasilja nad osuđenicima. L

Ovo Ministarstvo i Uprava KPZ postupili su prema preporukama ombudsmana za ljudska prava BiH kako bi se poboljšao položaj osuđenika u zatvoru pa su, shodno tome u stalni radni odnos primljeni liječnik i socijalni radnik KPZ-a, kvaliteta ishrane je popravljena te je uspostavljeno Vijeće pritvorenika, priopćava Ministarstvo pravde RS.

Više od 100 osuđenika blokiralo je 28.veljače ove godine dva kata u KPZ zbog zlostavljanja, reketiranja, uzimanja mita i kriminala kojem su izloženi od strane zatvorskog osoblja. Prosvjed je mirno okončan narednog dana nakon što su zatvorenike posjetili ministar pravde, ombudsman za ljudska prava BiH i banjalučki okružni tužitelj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnički pregledi koje je naredilo Tužiteljstvo potvrdili su ozljeđivanje zatočenika, a u pritvoru je vozač KPZ pod sumnjom da je od osuđenika i njihovih obitelji iznuđivao i uzimao novac.

(Hina) xspod ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara