STEINER I DACI RAZGOVARALI S PREDSJEDNIKOM ALBANSKOG PARLAMENTA

Civilni upravitelj UNa na Kosovu Michael Steiner i predsjednik albanskoga parlamenta Servet Pellumbi suglasili su se u ponedjeljak u Prištini da politički status Kosova treba riješiti potpuno suglasno s međunarodnom zajednicom L

Steiner i Pellumbi te su izjave dali u ponedjeljak poslije podne, na početku trodnevnog posjeta predsjednika albanskoga parlamenta Kosovu, kojega je kasno navečer primio i predsjednik kosovskog parlamenta Nexhat Daci.

Steiner je izjavio da Kosovo i njegova misija UNMIK-a imaju prave prijatelje u Albaniji koji umnogome pomažu politički proces na Kosovu. Dodao je da na Kosovu valja ispuniti standarde u interesu svih građana a to podrazumijeva gospodarski razvoj, borbu protiv organiziranog kriminala i stvaranje dostojanstvenog života za sve na Kosovu.

"Pitanje statusa će doći na dnevni red i u to nema sumnje", rekao je Steiner. Konačni status Kosova treba riješiti tako da Kosovo u tome dobije međunarodnu podršku. Steiner je dodao da se s takvim pistupom suglasila i Albanija.

Drugog dana na Kosovu, predsjendik albanskoga parlamenta Servet Pellumbi razgovarat će s predsjednikom Kosova Ibrahimom Rugovom, s premijerom Bajram Rexhepijem i s albanskim političkim čelnicima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara