Steiner: Skupština Kosova usvojila neprihvatljivu rezoluciju

CIVILNI upravitelj UN-a na Kosovu Michael Steiner ocijenio je u četvrtak da je rezolucija o "priznavanju oslobodilačkog rata naroda Kosova za slobodu i nezavisnost", koju je usvojila kosovska skupština, u suprotnosti s rezolucijom 1244 Vijeća sigurnosti UN-a.

Steiner je ocijenio da ta rezolucija pridonosi i podjelama na Kosovu, te istaknuo da takva stajalište dijele i glavni tajnik NATO-a George Robertsonom, visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana, te ostali visoki predstavnici međunarodne zajednice.

Steiner je dodao da je zbog toga donijeta odluka da visoki kosovski dužnosnici, koji se nalaze u izaslanstvu UNMIK-a, neće sudjelovati na sastanku vijeća NATO-a 21.svibnja u Bruxellesu, ni na parlamentarnoj konferenciji Pakta o stabilnosti 21. i 22.svibnja u Bruxellesu i kao ni na regionalnoj konferenciji EU, NATO, OESS-a i Pakta o stabilnosti koja će biti održana 22. i 23. svibnja u Ohridu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupština Kosova je u četvrtak, nakon što su srpski zastupnici napustili sjednicu, jednoglasno usvojila Rezoluciju o "priznavanju oslobodilačkog rata naroda Kosova za slobodu i nezavisnost".

(Hina) bb nab

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara