Štete od požara u Makarskoj veće od 20 milijuna kuna

Štete od požara u Makarskoj veće od 20 milijuna kuna

VELIKI požar koji je prije dva tjedna zahvatio borovu šumu pored Makarske prouzročio je štetu veću od 20 milijuna kuna. Izgorjelo je oko 230 hektara šumske površine, uključujući i privatne površine pogođene požarom.

Makarski gradonačelnik Marko Ožić Bebek, rekao je danas na tiskovnoj konferenciji da će Gradsko poglavarstvo Grada Makarske osigurati pomoć vlasnicima privatnih zemljišta u sadnicama kultura primjerenih primorskom području, poput masline, badema, šipka.

Poglavarstvo je pozvalo građane da i dalje prijavljuju štete na obiteljskim površinama kako bi im grad pomogao u uklanjanju posljedica šteta nastalih požarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gradskom poglavarstvu nisu htjeli nagađati o krivcu odnosno uzroku požara, a dogradonačelnik Ivan Ivanda samo je rekao da će biti podignuta tužba protiv nepoznatog počinitelja, pri čemu se neće uklanjati mogućnost da se radi o nekome iz Hrvatske elektroprivrede.

Naime brojni su Makarani uvjereni kako je za izbijanje požara odgovorno iskrenje dalekovoda do kojeg je došlo nakon kontakta elektroenergetskih kablova tijekom jakog vjetra koji je puhao na tom području.

R.I.
Foto: Foto: Leonard Ninčević - Makarska Kronika

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara