Stigli cruiseri, Dubrovčani zamoljeni da ostanu u kućama

U DUBROVNIKU je proteklog vikenda započela sezona "cruisera", a jučer ih je pristalo čak šest.  Carnival Freedom, Monet, Costa Fortuna, Summit, Splendour of the sea i Seven Seas Navigator, imena su brodova koji su pristali u nedjelju, a svega su dva bila s manjim kapacitetom do 500 putnika, međutim ostala četiri su pravi mega brodovi na kružnim putovanjima sa 1800 do 3470 putnika.

Dubrovnik koji se još uvijek nije "sjetio" napraviti prometno rješenje kako bi se smanjile gužve u gradu kad je priliv velikog broja turista, a očigledno se ne želi odreći bogatog turističkog kolača, domislio se drukčijih rješenja u svrhu što ugodnijeg prolaska turista. Naime gradska uprava putem medija zamolila je svoje građane da u vrijeme dolaska povećanog broja turista ne izlaze baš iz kuća ako to ne moraju te posebice da ne koriste osobne automobile.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad na jugu Hrvatske, dosjetio se još jednog rješenja prometnog kolapsa, a to je osnivanje Stožera za praćenje prometa u tijeku turističke sezone. Zadatak tog stožera upozoravanje je građana u najmanju ruku kada mogu slobodno hodati svojih rodnim mjestom te kada baš i nisu poželjni zbog prometnih čepova. O prometnom rješenju u Dubrovniku se govori godinama, međutim još uvijek su u fazi "promišljanja" prometnog riješena prometnice između Gruža do stare gradske jezgre. O izgradnji garaže, koja je epicentar afera saborske zastupnice i gradonačelnice Dubravke Šuice, ne treba ni trošiti riječi. Stoga je jednostavnije rješenje u svrhu turizma, zamoliti svoje građane na - karantenu.

I.Ć. 
Foto:6manje14
  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara