Stjepan Mesić odlikovao Sonju Biserko i Jorgea Fuentesa Villalongu

Stjepan Mesić odlikovao Sonju Biserko i Jorgea Fuentesa Villalongu

Tekst: S.C.H.
Foto: Neja Markičević (Cropix)

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić odlikovao je visokim državnim odličjima predsjednicu Helsinškog odbora Srbije Sonju Biserko i bivšeg voditelja Misije OESS-a u Hrvatskoj Jorgea Fuentesa Monzonis-Vilallongu, objavljeno je iz predsjedničkog Ureda za odnose s javnošću.

Sonja Biserko odlikovana je Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom za osobit doprinos u borbi za ljudska i građanska prava hrvatskog i ostalih manjinskih naroda u Republici Srbiji te izgradnju temelja za normaliziranje odnosa između Hrvatske i Srbije.

Biserko među prvima osudila režim Slobodana Miloševića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U objašnjenju se ističe da je Biserko bila među prvima koji su javno i jasno osudili ultranacionalističku politiku režima Slobodana Miloševića.

Jorge Fuentes Vilallonga odlikovan je Redom kneza Branimira s ogrlicom za profesionalan rad na održavanju i razvijanju bilateralnih odnosa Ureda OESS-a u Zagrebu i Hrvatskoj, a u objašnjenju je navedeno kako je Fuentes zaslužio da mu se Hrvatska oduži zbog njegova doprinosa europeizaciji Hrvatske i napretku demokracije.

> Mesić odlikovao Efraima Zuroffa

Hrvatski je predsjednik posebno naglasio kako su visoka državna priznanja dodijeljena osobama koje su, svaka na svoj način, pridonijele napretku zemlje u procesu demokratizacije, formiranju regionalne politike na način koji joj je donio priznanje svijeta i približavanje standardu europskih i svjetskih demokracija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara