Stjepan Prnjat, osumnjičeni krijumčar droge, bit će izručen Italiji?

HRVAT Stjepan Prnjat, kojeg se smatra jednim od čelnika lanca krijumčara droge i koji je uhićen u okolici Frankfurta u koordiniranoj akciji više europskih policija, mogao bi iz Njemačke biti izručen talijanskom pravosuđu, navodi agencija DPA, pozivajući se na glavnu državnu odvjetnicu u Frankfurtu, Doris Moeller-Scheu.

Iako njemački izvori ne navode njegovo ime, pretpostavlja se da se radi o Stjepanu Prnjatu, koji je u Njemačkoj uhićen na temelju talijanske tjeralice.

Prnjat je uhićen u akciji kodnog naziva "Kolovoz", u kojoj je razbijen lanac krijumčara kokainom, na čijem čelu je bio ovaj 36-godišnjak. Prnjat se trenutno nalazi u zatvoru u Frankfurtu.

U ovoj zajedničkoj akciji USKOK-a, hrvatske policije, talijanskog Antimafijaškog ureda i policija Njemačke, Nizozemske i Luksemburga, ukupno su uhićene 23 osobe od kojih 10 hrvatskih državljana.

Uhićena skupina je u posljednjih sedam godina prokrijumčarila više stotina kilograma kokaina (najmanje 200) u zapadnu Europu, a veći dio je prodan i u Hrvatskoj. Sumnja se da su na ovim poslovima pribavili protupravnu korist veću od 18 milijuna eura.

Prnjata se sumnjiči da je od 2000. pokušao prokrijumčariti najmanje 200 kilograma kokaina. Prnjat, inače nezaposleni obrađivač metala, i drugo osumnjičeni Milan Štifanić su porijeklom iz Istre.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara