Što će biti s Nacionalom?

Što će biti s Nacionalom?

NAKON atentata na Ivu Pukanića ponovo se aktualiziralo pitanje sudbine tjednika Nacional. Pukanić je u travnju prodao veliki udio vlasništva u NCL Media grupi svom dosadašnjem partneru Vienna Capital Partners, nakon čega mu je ostalo tek 25% dionica.

Osim kuće u središtu Zagreba, koju je kupio ove godine za 8,5 milijuna kuna i počeo obnavljati, Pukanić je imao i stan u najskupljoj zgradi u Zagrebu, u Importanne galeriji u Vlaškoj ulici.

Imovina koju je ostavio iza sebe, ako nije napisao oporuku, bit će podijeljena popola, između kćeri Sare i supruge Mirjane.

Četvrtina dionica Nacionala bi sada mogla pripasti njegovoj supruzi Mirjani, no ne zna se je li Pukanić ostavio oporuku. Poznato je da su odnosi između Mirjane Pukanić i Nacionala teško narušeni, te da će oni teško pristati da četvrtina dionica dođe u njene ruke. No, postoji i mogućnost koju je objavila Slobodna Dalmacija, da je Ivo Pukanić u rujnu prodao sve preostale dionice Nacionala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medijima već kruži informacija da će Nacional u svom idućem broju, koji će zasigurno imati rekordnu tiražu, za sve optužiti navodne dobavljače kokaina za Mirjanu Pukanić. Podsjetimo, čak je nakon travanjskog pokušaja atentata Pukanić za to optužio upravo te navodne dilere kokaina.

A baš tri dana prije nego je u travnju prvi put pokušano ubojstvo, Pukanić je zajedno s ostalim suvlasnicima tvrtke Ekran, prodao 50 posto udjela u  tvrtki Vienna Capital Partners.

Prema odredbama Zakona o nasljeđivanju, ukoliko Ivo Pukanić nije sastavio oporuku kojoj svu svoju imovinu ostavlja nekom drugom, supruzi Mirjani Pukanić pripast će polovina udjela u “NCL Media grupi”, a ako je ipak sastavio, Pukanićeva sudskim putem može zatražiti 25 posto od dijela koji joj pripada zakonom.

M.D.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara