Stojedinica ostaje u eteru: Traži se novi vlasnik!

Foto: Radio 101

"DONESENA je odluka da će se sva pokretna imovina stečajnog dužnika Radija 101, pravo na žig Radija, brand Radija, autorska prava stečajnog dužnika, uz prijenos koncesije te prijenos ugovora o radu zaposlenika unovčiti kao poduzeće Radio 101. Druga važna odluka koja je donijeta jest ona o nastavku poslovanja Radija 101", kazao je za Index stečajni upravitelj Radija 101 Maroje Stjepović nakon skupštine vjerovnika danas na Trgovačkom sudu u Zagrebu.

Drugim riječima, iz društva će se izvući ono što je zdravo i to će se staviti na tržište, a obveze ostaju u stečajnoj masi.

"Cijenu će trebati utvrditi vještaci, ali i tržište koje će najbolje pokazati koja je cijena Radija", kaže nam Stjepović dodajući kako je potencijalnih i zainteresiranih kupaca jako puno. "Svi su dobrodošli da se jave na Radio i dobiju informacije koje su im nužne", dodaje stečajni upravitelj ističući kako do sada nije vodio nikakve razgovore s potencijalnim kupcima. Stjepović nam otkriva i kako ukupni dug društva iznosi više od 26 milijuna kuna. Po prodaji društva, od prenesenog novca isplatit će se vjerovnici nakon čega se zaključuje stečajni postupak.

Dug s 19 milijuna kuna skočio na 26!

Podsjetimo, bivši šef Uprave Drago Perić govorio je o 19 milijuna kuna ukupnog duga Radija. Radio je u siječnju otišao u stečaj čiji postupak također nije prošao bez skandala. Bivši stečajni upravitelj Branko Petanjek nalazio se na udaru zaposlenika koji su ga mahom optuživali da svojim načinom rada nanosi dodatnu štetu Stojedinici, a među ostalim zamjeralo mu se i što je za svoga pomoćnika izabrao Sinišu Šveca, poznatog kao osobu od povjerenja bivšeg šefa Uprave Stojedinice Drage Perića, kao i to što su na Radiju nastavili raditi honorarci i bivši suvlasnici bez iskustva rada na tom mediju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je na vrata Stojedinice pokucala inspekcija rada Državnog inspektorata kaznivši Radio sa 60.000 kuna jer je utvrđeno da pojedinci rade bez valjanih papira, Petanjek je uhvatio prati ruke od svega objašnjavajući kako on nije "monstrum koji sve na Radiju može iskontrolirati", da bi u konačnici dao ostavku na to mjesto.

Za novog stečajnog upravitelja izabran je Maroje Stjepović koji je zajedno s novim glavnim i odgovornim urednikom Željkom Matićem uspio uspostaviti red na Stojedinici te ponovno pokrenuti nekad popularne emisije.

Hrvatsko novinarsko društvo još prošli tjedan je apeliralo na sve one koji odlučuju i mogu imati utjecaja na odluku o sudbini Radija 101 da pronađu rješenje kojim bi ga očuvali. U priopćenju koje potpisuje predsjednik HND-a Zdenko Duka ističe se kako "ponovno uspostavljeni program ima ambiciju vratiti staru medijsku slavu kvalitetnim, relevantnim novinarstvom o najvažnijim temama".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara