Strah se širi Njemačkom: Teroristička Frakcija Crvene armije ponovno je aktivna

Strah se širi Njemačkom: Teroristička Frakcija Crvene armije ponovno je aktivna

Screenshot: YouTube

PRIPADNICI lijevičarske terorističke organizacije Frakcija Crvene armije (RAF), koja je bila najaktivnija 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, ponovno su aktivni, priopćili su u utorak njemački istražni organi. Prilikom kriminalističke obrade izvedene nakon napada na jedno blindirano vozilo za prijevoz novca prošlog ljeta na sjeveru Njemačke, pronađen je DNK troje terorista RAF-a za kojima se traga već godinama.

Kako javlja javni servis NDR, pozivajući se na sigurnosne krugove, radi se o teroristima Danieli Klette, Ernst-Volkeru Staubu i Burkhardu Garwegu. Njih se, između ostalog, traži zbog bombaškog napada na jedan zatvor u saveznoj pokrajini Hessen 1993.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tragovi DNK ovog trojca pronađeni su i nakon jednog napada na jedno blindirano vozilo 1999. I tada su, kao i prilikom posljednjeg napada, napadači, kako stoji u izvješću, postupili „izuzetno brutalno“ te su bez upozorenja otvorili vatru na vozilo, ali su pobjegli bez plijena.

Ljevičarska teroristička organizacija Frakcija Crvene armije (RAF) razvila se sedemdesetih godina prošlog stoljeća iz studentskih pokreta 1968., a predstavnici prve generacije bili su okupljeni oko Ulrike Meinhoff i Andreasa Baadera.

RAF se proglasom sama raspustila 1998., ali se neki njezini članovi još uvijek nalaze na tjeralicama zbog nerazjašnjenih napada iz prošlosti. RAF je svoju djelatnost u pravilu financirao pljačkama banaka. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara