Štrajk carnika nije izazvao zastoje na granicama

ŠTRAJK državnih službenika jutros nije izazvao gužve ili zastoje na hrvatskim graničnim prijelazima, doznaje se u MUP-u.

"Granični promet funkcionira normalno i za sada nema teškoća niti problema", izjavio je jutros Hini glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Trodnevni štrajk državnih službenika, nezadovoljnih niskim plaćama i lošim statusom, počeo je jutros na graničnim prijelazima. Na granicama će se štrajkati samo danas od 8 do 16 sati, a u štrajku ne sudjeluju članovi Carinskog sindikata Hrvatske.

Čelnici četiriju sindikata državnih službi najavili su da će tijekom štrajka njihovi članovi, posebice policijski službenici, detaljno pregledavati vozila i osobe koje prelaze granicu, što bi moglo izazvati zastoje na Bregani, Macelju, Rupi, Donjem Miholjcu i Bajakovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema prvim informacijama s terena zastoja nema niti na jednom graničnom prijelazu. No, ukoliko do poteškoća dođe MUP ih je spreman riješiti na najučinkovitiji način", kazao je Mehun. Pojasnio je da su pripremni dodatni službenici koji bi trebali preuzeti posao od štrajkaša.

Sindikat državnih službenika i namještenika Hrvatske, Sindikat policije Hrvatske, Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a i Sindikat vojnih službenika i namještenika traže od Vlade stalni mjesečni dodatak od 300 kuna bruto, kao privremenu mjeru do izjednačavanja plaća svih proračunskih korisnika ili povećanje koeficijenata.

Vlada im je poručila da se njihovi zahtjevi mogu rješavati samo u sklopu novog Zakona o plaćama, koji bi se primjenjivao od početka iduće godine te najavila da štrajkašima neće platiti vrijeme provedeno u štrajku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara