Stranačka stega prevagnula: Rošin neće u Lučku upravu kao Kerumov predstavnik?!

Tekst: Dragan Miljuš
Foto:
Wikipedia

JERKO ROŠIN ipak, čini se, neće u Upravno vijeće Lučke uprave kao predstavnik Grada Splita i gradonačelnika Željka Keruma. Ono što se prije desetak dana činilo izglednim, danas ipak nije tako sigurno.

"Činilo se logičnim..."

"Mislim da neću biti predložen", kazao nam je Rošin, koji sudjeluje na Svjetskom kongresu o habitatu u New Yorku. Kako sad, pa djelovalo je kao gotova stvar?

"Pa činilo se logičnim. Ali ja sam svejedno već angažiran u Lučkoj upravi kao predsjednik Savjeta za strategiju razvitka", kaže Rošin, koji se nalazi u specifičnoj situaciji. Kerumov je arhitekt, ali i član HDZ-a i blizak prijatelj bivšeg premijera. Dok je Sanader drmao državom i rodnim gradom, problema nije bilo, no sad se situacija zakomplicirala.

Izgleda da je prevladala stranačka stega, jer je najava Rošinovog imenovanja koncem prošlog mjeseca (neugodno) iznenadila novog šefa splitskog HDZ-a Dujomira Marasovića, koji je preuzeo ulogu lidera oporbe. 

Najavio je tada da će stvar raspraviti u stranci, pa donijeti odluku. Evo, izgleda da su odlučili. Stvar vjerojatno nije zapela na Rošinovoj stručnosti, već činjenici da se radi o prijedlogu gradonačelnika Keruma. A on i Marasović od sukoba oko ceste za rodilište jednostavno -  ne idu skupa.

Kerum i vijećnici nisu se družili već dva i pol mjeseca

Imenovanje je trebalo potvrditi Gradsko vijeće. Sjednica se inače očekuje za tjedan dana. Tada će se zorno pokazati novi politički odnosi u gradu. Kerum treba, a zasad i ima, trinaest ruku da smijeni HDZ-ovca Tomislava Goju i za novu predsjednicu Gradskog vijeća postavi sestru Nevenku Bečić.

Kerum se sa svojim vijećnicima nije družio već dva i pol mjeseca. Svašta se u međuvremenu dogodilo. Vrtići i optužni prijedlog na 200 tisuća kuna zbog Ivice Livaje, novi šef HDZ-a...

SDP se požalio da neće biti gradonačelnikov fikus, a on im je s liste stolicama u nadzornim odborima gradskih firmi oteo "umirovljenicu" Milicu Cipci. Sjednica se i zato očekuje s velikim zanimanjem. Kerum se čini jačim nego ikad prije, veliki (HDZ i SDP) nikad minornijim...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara