Stranke se rješavaju nemoralnih političara, počinju stranačke križaljke

Stranke se rješavaju nemoralnih političara, počinju stranačke križaljke

ČINI se da uoči lokalnih izbora u Hrvatskoj počinju stranačke križaljke između vladajućeg HDZ-a i oporbenog HSP-a koji se našao u poziciji da može tražiti ljude koji bi trebali sjesti u ministarske fotelje.

Iako službeno nema ni riječi o budućim ministrima iz HSP-a, Večernji list doznaje kako lider pravaša Anto Đapić zapravo već duže vrijeme razgovara s premijerom Sanaderom oko nekih ministarskih fotelja koje bi uskoro mogle tražiti nove "stražnjice" koje će ih grijati.

Ponajprije se radi o MUP-u čiji bi aktualni ministar Marijan Mlinarić zbog bolesti, ali i zbog zabrinjavajućeg stanja u policiji, mogao otići već nakon lokalnih izbora. Za njegovo mjesto kandidira HSP-ova zastupnica u Saboru Ruža Tomašić koja je prije dolaska u Hrvatsku radila kao policajka u SAD-u.

Zbog sve većeg nezadovoljstva branitelja, ali i zbog neuspjeha na predsjedničkim izborima, ugrožena je i ministarska fotelja Jadranke Kosor koja je postala i žrtvom unutarstranačkih obračuna. Kalkulira se da bi njezin nasljednik u MOMBS-u mogao bi biti saborski zastupnik Pero Kovačević, međutim iz HSP-ovog tabora kažu kako ih spomenuti resor uopće ne zanima.

Osim za MUP, HSP je zainteresiran i za resor obrane. Anto Đapić svakako bi ušao u Vladu, što neizravno potvrđuje izjavom kako HSP nikome neće dati da bude prvi na lokalnoj razini ako prije toga ne sklope dogovor o podjeli vlasti na nacionalnoj razini. - prenosi Večernji list.

Doznaje se i da su HSP-ovci zainteresirani za Ministarstvo vanjskih poslova na što posebno ukazuje nedavna akvizicija u vidu bivšeg DC-ovca Mate Granića koji iza sebe nosi ogromno vanjsko-političko iskustvo stečeno za vrijeme Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je došlo vrijeme za kadrovske promjene svjedoči i podatak da neke stranke sa svojih lista izbacuju nemoralne kandidate. Sanader je jučer razriješio državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Josipa Bartolčića zbog sudjelovanja u organizaciji blokade cesta u Dežanovcu.

Osim Bartolčića pod udarom HDZ-ovog časnog suda našao se i gradonačelnik Imotskoga Ante Lončar koji bi mogao biti smijenjen zbog 600.000 kuna vrijednog Mercedesa, koji je kupio proračunskim novcem za Gradsko poglavarstvo.

Zbog afere "nanbudo" na HNS-ovoj listi za svibanjske izbore neće se naći Srećko Ferenčak koji je već podnio ostavku na mjesto člana Poglavarstva za upravljanje imovinom. "Ne želim opterećivati ni kolege, ni stranku, ni javnost, bez obzira što protiv mene nije pokrenut kazneni postupak." - komentirao je Ferenčak za Jutarnji list svoju nekandidaturu.

SDP-ova saborska zastupnica Željka Antunović najavila je nedavno kako dva njihova člana zbog javnih prekršaja neće biti nositelji izbornih lista. Jedan od njih je Alan Prnjat koji se prošle godine u alkoholiziranom stanju potukao s policajcima, nakon čega je odmah podnio ostavku u Gradskom vijeću Osijeka.

Drugi SDP-ov "grešnik" je ostao javnosti zasad nepoznat, no zna se da se radi o poduzetniku čije privatno poduzeće nije podmirilo sve obveze prema državi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara