Stručni skup o zaštiti jezera Čambina

U Molvama je danas upriličen stručni skup o zaštiti krajobraza jezera Čambina, koji su pripremili Ministarstvo kulture, Uprava za zaštitu prirode i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode u Koprivničkokriževačkoj županiji. L

Prirodno jezero Čambina, u blizini mjesta Molve, jedinstveni je botanički i zoološki krajolik koji održava prirodnu ravnotežu cijeloga područja s rijekom Dravom i starom hrastovom šumom u Repašu.

Projektom Čambina uređeni su prilazni putovi do jezera, postavljene obavijesne ploče, te su utvrđeni prioriteti u očuvanju rijetkih biljnih i životinjskih vrsta.

U provođenju tog projekta računa se na zajedničke koordinirane djelatnosti zaštitara prirode, općine Molve, turističke zajednice te Koprivničko-križevačke županije i resornog Ministarstva, istaknuto je na sastanku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o četvrtom ekološkom projektu zaštite prirode te biljnog i životinjskog svijeta, od Kalnika do Drave i Đurđevačkih pijeska, što ga Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode u Koprivničko-križevačkoj županiji provodi uz financijsku potporu Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske u Zagrebu.

Pohvalivši inicijativu za očuvanje Čambine načelnik općine Molve i saborski zastupnik Ivan Kolar naglasio je da "tom kraju treba udahnuti novi život, kako bi postao privlačno turističko odredište i oaza prirode".

(Hina) xono ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara