STRUGAR: SVE JE SPREMNO ZA POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

Sve je spremno za početak nove školske godine, 8. rujna, u koju su upisana 584.402 učenika u 827 osnovnih i 358 srednjih škola, izjavio je ministar prosvjete i športa Vladimir Strugar na današnjoj konferenciji za novinare.

On je novinare upoznao i s projektom ranog učenja stranih jezika, po kojem bi osnovnoškolci već od ove školske godine od prvoga razreda počeli s učenjem jednog, a do četvrtog razreda i drugog stranog jezika.

Uvođenjem engleskog, njemačkog, francuskog ili talijanskog jezika od prvog razreda djeci se pružaju jednake mogućnosti obrazovanja, ustvrdio je Strugar.

Osvrćući se na podatke po kojima 2001. u Hrvatskoj nije imalo završenu osnovnu školu 19,5 posto građana starijih od 15 godina, Strugar je najavio novi projekt "Za hrvatsku pismenost".

Svrha je tog projekta, za koji je iz proračuna izdvojeno 6.400.000 kuna, da se u Hrvatskoj smanji, a zatim i iskorijeni nepismenost odraslog stanovništva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt bi trebao trajati deset godina u tijeku kojih Ministarstvo planira opismeniti 90 tisuća odraslih između 15 i 50 godina.

Ove bi se godine moglo opismeniti 3200 osoba, rekao je ministar Strugar dodajući kako je za taj projekt potrebna jaka "kampanja".

Osim toga, bilo je riječi i o projektu internetizacije hrvatskog školstva "NET u školi", koji se provodi u suradnji s Hrvatskim telekomom, kao i o programu za međunarodnu evaluaciju učenika - PISA.

Na upit o jogi za nastavnike, ministar Strugar je ustvrdio kako je to izborni program i odnosi se na one nastavnike koji se u njega žele uključiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara