STUDENTI EKONOMSKOG FAKULTETA BORAVILI U ŠVICARSKOJ

Skupina studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu boravila je ovog tjedna u posjetu Švicarskoj gdje su se upoznali sa švicarskim financijskim sektorom, burzovnim poslovanjem i sustavom osiguranja švicarskih građana, doznaje se iz hrvatskog veleposlanstva u Bernu.

Posjet 17 studenata treće i četvrte godine studija Švicarskoj organizirala je švicarska udruga ´Presence Swiss´, uz financijsku pomoć švicarskog veleposlanstva u Zagrebu i u suradnji s hrvatskim veleposlanstvom u Bernu.

Studenti su u Zuerichu posjetili UBS banku, gdje im je uz njezino poslovanje predstavljen i širi švicarski financijski sektor, Zuerišku burzu te jedno od najvećih švicarskih osiguravajućih društava ´Z?rich´. Obišli su i Sveučilište u St. Gallenu te nekoliko švicarskih tvornica.

Njihov posjet nastavak je projekta Hrvatske studentske asocijacije (HAS) iz svibnja prošle godine u sklopu kojeg su studenti Ekonomskog fakulteta, članovi HAS-a, u suradnji sa švicarskim veleposlanstvom u Zagrebu, na trodnevnom seminaru predstavili Švicarsku ostalim studentima fakulteta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara