Studentica iz Tuzle za New York Post ispričala kako je bila šokirana lažima Hillary Clinton

Studentica iz Tuzle za New York Post ispričala kako je bila šokirana lažima Hillary Clinton

NAKON što je video zapisom dokazano kako Hillary Clinton nije govorila istinu o sada već poznatim događajima u Tuzli, te nakon što se ona sama ispričala govoreći kako je riječ "o gafu", odnosno manjem propustu, pojavljuju se i svjedoci koji su bili nazočni događajima iz 1996. godine, a danas se osjećaju uvrijeđenima.

Clinton je, naime, u jednom od svojih govora opisivala "grozne događaje iz Tuzle", kada je navodno bila pod snajperskom paljbom. "Trebala je biti organizirana svojevrsna ceremonija dobrodošlice u zračnoj luci Tuzla, ali umjesto toga samo smo protrčali s pognutim glavama da bismo uletjeli u vozila koja su nas odvela do vojne baze", kazala je Clinton spominjući kako su bili pod snajperskom paljbom i tijekom leta, te kako se u jednom trenutku morala sakriti u pilotskoj kabini. 

"Bila sam potpuno šokirana načinom na koji je Hillary Clinton opisivala svoj posjet Tuzli 1996. godine" kazala je za New York Post 20-godišnja Emina Bičakčić koja je tadašnjoj prvoj dami SAD-a kao osmogodišnja djevojčica recitirala pjesmu "Mir je došao" na engleskom jeziku. Emina, koja danas studira medicinu, kaže kako se tog dana u Tuzli nije osjećao nikakav strah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne volim kad netko laže

"Ružno je kad političari lažu. Godinama smo bili u ratu i ne volim kada netko laže o tim događajima" kazala je pak 22-godišnja Sema Marković za NY Post, dodajući kako H. Clinton poštuje, ali je vrlo ljuta na nju. 

I.Ć.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara