studentski klub Matice hrvatske pokrenuo list ´Mat´

Studentski klub Matice hrvatske pokrenuo je list ´Mat´, a svrha mu je, kako ističe glavna urednica Dora Zgrabljić u uvodniku prvog broja, približiti studente aktualnim temama i uključiti ih u kulturni, znanstveni i društveni život.

Studentski klub Matice hrvatske osnovan je 6. lipnja, kad je u prostrijama palače Matice hrvatske održana osnivačka sjednica. Neslužbeno radi od prosinca prošle godine, kada je Vladimir Paar održao predavanje o determinističkom kaosu.

Tomislav Sokol, jedan od članova Studentskog kluba koji je potaknuo njegov osnutak, u tekstu o Studentskom klubu Matice hrvatske - reakciji na ´dogmatsku drijemež i duševnu dokolicu´ ističe kako svrha Studentskoga kluba nije samo okupiti studente pod okriljem Matice hrvatske. ´Nadamo se da ćemo konstatnim i legitimnim zalaganjem utjecati na ostala studentska tijela i učiniti mali korak u stvaranju civilnog društva´, piše Tomislav Sokol.

Prvi broj ´Mata´, koji će biti predstavljen sutra u palači Matice hrvatske, objavljuje, uz ostalo, razgovor s ministrom znanosti i tehnologije Gvozdenom Flegom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara