sućut ministra kulture u povodu lovrenčićeve smrti

U povodu smrti hrvatskog slikara Ivana Lovrenčića ministar kulture Antun Vujić uputio je izraze iskrene i duboke sućuti slikarevoj supruzi i Hrvatskom društvu likovnih umjetnika.

Odlazak gospodina Lovrenčića velik je gubitak za hrvatsku likovnu scenu, na kojoj će ostati zapamćen kao jedan od najboljih i najupečatljivijih slikara, ali i crtača, ilustratora, scenografa i likovnih pedagoga, ističe u brzojavu sućuti ministar kulture.

´Bilo da je riječ o njegovim crtačkim i scenografskim počecima u slikarnici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i Splitu, ili u Jadran-filmu ili poslije, o djelovanju na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, svugdje je ostavljao neizbrisiv trag koji proširuje našu ukupnu kulturnu baštinu´, napominje ministar.

Dodaje da su nam njegove izložbe s likovima i utiscima iz svijeta snova pomagale u otkrivanju i očuvanju vlastitog umjetničkog i ljudskog iskustva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Osjećam se počašćen što sam svojedobno mogao razgovarati s umjetnikom i podržati njegov posljednji veliki projekt, kada je bio u nastanku - oslikavanje Križnog puta na Trškom vrhu kod Krapine - veliko djelo čije je ostvarenje na sreću slikar doživio´, ističe ministar.

Po njegovim riječima, Ivan Lovrenčić ostat će u sjećanjima svih nas kao zaneseni vizionar, kao nadahnut slikar skrivene svakodnevnice, zaustavljene u istini trenutka poetičnošću pjesnika i spontanošću iskrenog čovjeka.

´Zadužio nas je svojim neumornim i neiscrpljenim stvaralačkim radom, kao i opsežnim, osebujnim i nadasve kvalitetnim opusom. Njegov dobri lik i njegovo djelo zadržat ćemo u trajnom sjećanju´, stoji u brzojavu sućuti ministra kulture slikarevoj supruzi i HDLU-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara