Sućut premijera Račana obitelji Krešimira Balenovića

U POVODU smrti akademika Krešimira Balenovića brzojav sućuti njegovoj obitelji poslao je danas predsjednik Vlade RH Ivica Račan.

´Odlaskom akademika Balenovića Hrvatska je izgubila još jednog velikog i svjetski priznatog znanstvenika, profesora, pedagoga, a prije svega velikog čovjeka, koji je svojim predanim radom, zalaganjem i znanjem zadužio Hrvatsku te pridonio unaprjeđenju istraživanja i razvoja znanosti na području kemije i biokemije.

Put njegove znanstvene karijere bit će podstrekom mnogim naraštajima kemičara, od kojih su mnogi već sada zahvaljujući njegovom nesebičnom prednošću za prenošenjem znanja, zauzeli istaknuta mjesta u hrvatskim znanstvenim institucijama.

Svoj je značajni doprinos na znanstvenom polju akademik Krešimir Balenović prenio i u iznimno važnoj borbi za stvaranje samostalne hrvatske države.

Primite u ime Vlade RH i moje osobno u ovim za Vas teškim trenucima, izraze duboke sućuti i poštovanja´, ističe premijer Račanon u brzojavu sućuti obitelji Krešimira Balenovića.

Akademik Krešimir Balenović (1914.), umirovljeni sveučilišni profesor kemije svjetskog ugleda, koji je bio i član Predsjedništva Hrvatske nakon prvih demokratskih izbora 1990., preminuo je u utorak, 25. veljače, u svom domu u Zagrebu. Kako je najavljeno, pokop akademika Balenovića bit će na zagrebačkom groblju Mirogoj 3. ožujka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara