Šuica: vodovod za elafitske otoke gotov do početka ljeta

Dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica izvijestila je danas novinare da će vodoopskrbni sustav za Elafitske otoke Šipan, Lopud, Koločep biti gotov do početka ljeta.

Po njeznim riječima o tom se jučer u Zagrebu na sastanku dogovorila s ministrom javnih radova, obnove i graditeljstva Radimirom Čačićem i predstavnicima Hrvatskih voda.

Za gradnju vodoopskrbnog sustava izdvojeno je još 10 milijuna kuna, u čemu će Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva i grad Dubrovnik sudjelovati s po četiri i Hrvatske vode s dva milijuna kuna, kazala je Šuica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je da je na sastanku bilo riječi i o kanalizacijskom sustavu u gradskoj povijesnoj jezgri, t.j. o gradnji odvoda za otpadne vode. Dogovoreno je da se ti radovi izvode usporedno s obnovom obale i spojne rive u Staroj gradskoj luci. Gradnja odvoda kanalizacijskog sustava stajat će 5,5 do 6,5 milijuna kuna. Hrvatske su vode izdvojile tri milijuna kuna, a ostatak će dati dubrovački Vodovod.

´S ministrom Čačićem sam razgovarala i o nastavku rekonstrukcije bazena u Gružu´, naglasila je Šuica te dodala kako je taj projekt uvršten u program kreditiranja Razvojne banke Vijeća Europe. Radovi će početi čim Ministarstvo provede natječaj, rekla je. Istaknula je da je u tom programu i gradnja športske dvorane Osnovne škole ´Marina Getaldića´, za što je potrebno 10 milijuna kuna, zatim uređenje okoliša škole u najvećem dubrovačkom naselju Mokošici te gradnja športske dvorane osnovne škole na Gromači.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara