"Šumarske jaslice" u subotu kreću na svjetsku izložbu u Rimu

Svečani ispraćaj "Šumarskih jaslica", koje će ove godine biti izložene na svjetskoj izložbi božićnih jaslica u Rimu, bit će u subotu, 20. studenoga na livadi ispred "Stare lugarnice Sljeme", izvijestile su danas Hrvatske šume.

Jaslice će blagosloviti pomoćni biskup zagrebački mons. Josip Mrzljak, a bit će održan i prigodni program članova KUD-a "Podgorac" iz Gračana.

Naime, ove su godine te jaslice nominirane za svjetsku izložbu božićnih jaslica "29 Mostra dei 100 presepi" koja će se održati od 25. studenoga ove godine do 6. siječnja slijedeće godine u galeriji kripte bazilike Santa Maria del Popolo u Rimu.

Pokrovitelji izložbe su predsjednik Republike Italije i biskupska konferencija Italije, a organizator je talijanska revija "Rivista delle Nazioni", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Šumarske jaslice" je 1993. na vrhu Medvednice izgradila šumarija Zagreb, a tada ih je blagoslovio mons. Marko Culej, koji je onda obavljao dužnost pomoćnog biskupa zagrebačkog.

Od tada Jaslice su mjesto na kojem se svake godine u molitvi okupljaju vjernici iz Domovine, ali i svijeta.

Zagrebački Etnografski muzej prošle je godine jaslice nominirao za međunarodnu izložbu u Sutriu u Italiji gdje su postigle zapažen uspjeh, navodi se u priopćenju Hrvatskih šuma.

(Hina) xsdju/pp yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara