Supetar: Ljetna akademija mladeži europske pučke stranke

U SUPETRU na otoku Braču od 19. do 25. kolovoza održava se ljetna akademija Mladeži europske pučke stranke (YEPP), a ove joj je godine domaćin Mladež Hrvatske demokratske zajednice (MHDZ) koja je njezinim punopravnim članom postala 1997. godine.

Glavna je tema supetarskog skupa "Europska unija nakon prvog kruga proširenja - izazovi i mogućnosti".

Ljetna akademija YEPP-a najvažniji je događaj u godišnjoj aktivnosti te asocijacije, naglasio je njezin predsjednik Daniel Bautista, inače, politički savjetnik španjolskog premijera.

"Raspravljali o problemima koji će nastati pri ulasku deset istočnoeuropskih zemalja u punopravno članstvo Unije, odnosno prvom krugu proširenja, i o tome kako ih riješiti. Hrvatska", ocijenio je Bautista, "ispunjava sve uvjete za ulazak u Europsku uniju i izrazio je uvjerenost kako će to sigurno postići 2007. godine s ostalim zemljama koje se za to pripremaju".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na seminarima se raspravljalo i o proširenom zajedničkom tržištu, ulozi proširene Europe u NATO-u te o Europskoj uniji kao zajednici vrijednosti i ulozi demokršćanstva u izgradnji EU. Poseban je gost bio predsjednik HDZ-a Ivo Sanader koji je govorio o budućnosti Europe iz hrvatskog kuta gledanja.

Rad Ljetne akademije završit će 25. kolovoza prihvaćanjem dokumenta "Uloga malih država u proširenoj Europskoj uniji" koji zajedno predlaže MHDZ i Nova generacija Slovenske ljudske stranke.

(Hina) dstr dm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara