Suradnja Jasenovačkog muzeja i Muzeja holokausta u Washingtonu

PREDSTAVNICI hrvatskog Ministarstva kulture i Jasenovačkog muzeja ovaj tjedan borave u Washingtonu i u Muzeju holokausta razgovaraju o novom stalnom postavu Jasenovačkog muzeja.

Na sastancima s pomoćnicom ministra kulture Brankom Šulc, ravnateljicom Jasenovačkog muzeja Natašom Jovičić i dizajnerom muzejskog postava Leonidom Kovač ravnateljica Muzeja holokausta Sara Bloomfield i suradnici stručno su poduprli prijedloge za stalni postav Jasenovačkog muzeja, rekla je danas Šulc.

Načelno je dogovorena razmjena izložaba dvaju muzeja koja bi počela 2005.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Šulc je istaknula kako je važna daljnja suradnja dvaju muzeja u brojnim projektima vezanim uz holokaust, istraživanja, prikupljanje dokumentacije i snimanje iskaza svjedoka.

Predstavnici Muzeja holokausta rekli su kako je uočen vidljiv napredak Hrvatske u pridruživanju skupini za međunarodnu suradnju u obrazovanju, sjećanju i istraživanju holokausta, o čemu je izviješćen i Ured za pitanja holokausta u State Departmentu s kojim hrvatsko Ministarstvo kulture surađuje već više godina.

Ministarstvo kulture planira u rujnu ove godine u Jasenovcu i Zagrebu prirediti drugi međunarodni skup o koncepciji stalnog postava Jasenovačkog muzeja.

Hrvatska bi uskoro trebala postati članicom skupine za holokaust, a njezine programe sada u radnoj skupini za povezne projekte prate stručnjaci iz SAD-a, Izraela, Argentine i Francuske.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara