Susret čelnika grada Splita i nadbiskupa Barišića

U POVODU božićnih blagdana splitski gradski prvaci s gradonačelnikom Miroslavom Buličićem na čelu posjetili su splitskomakarskoga nadbiskupa Marina Barišića, izvijestio je danas Tiskovni ured Splitskomakarske nadbiskupije.

Dobru suradnju grada i Nadbiskupije u tijeku protekle godine gradonačelnik i nadbiskup okrunili su čestitavši Božić i Novu godinu, s obećanjem da će i u nadolazećoj Dujmovoj godini ostvariti sve zacrtane projekte od vjerske i kulturne važnosti za grad Split.

Nadbiskup je uručio gradonačelniku pismo zahvale Svetoga Oca za darove koje su mu na nedavnoj audijenciji u Rimu uručili gradski predstavnici zajedno s igračima Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Splitsko-makarski nadbiskup msgr. Marin Barišić istaknuo je kako je Božić dan koji nas čini više ljudima te da je kao takav prigoda za rast u ljudskosti i solidarnosti prema bližnjemu.

U razgovoru je poduprta zamisao da se iduće godine zajednički obnovi crkvica sv. Dujma u Škaljarima u Boki kotorskoj.

Bilo je govora i o gradnji pastoralnih centara u gradu Splitu, od kojih se neki završavaju, a neki se tek počinju graditi.

Generalni vikar Ivan Čubelić najavio je da se za iduću jubilejsku godinu planira posveta deset crkava, izgradnja kojih je pri kraju, stoji u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara