Sutkinja nikšićkog suda ruši crnogorsku vlast?

SANJA JOVOVIĆ, sutkinja Osnovnog suda u crnogorskom gradu Nikšiću, rekla je da ne samo da neće podnijeti ostavku sa svoje sudske dužnosti nego će tražiti da joj se omogući davanje izjave u vezi s optužnicom za mafijaško udruživanje i organizirani kriminal protiv crnogorskog premijera Mile Đukanovića, prenosi crnogorski dnevni list Dan.

Optužnicu protiv Đukanovića trebalo bi podići tužiteljstvo Općinskog suda u talijanskom gradu Bariju koje crnogorskog premijera tereti za kriminalne povrede zakona koje je počinio za vrijeme dok je bio prvi čovjek Crne Gore.

Kako prenosi Dan, predsjednik Vrhovnog suda Crne Gore, Ratko Vukotić, tražio je od sutkinje Jovović da podnese ostavku, no sutkinja ne samo da je odbila Vukotićev zahtjev nego je u javnost izašla s tvrdnjom da posjeduje dokumentaciju koja će razotkriti čime se Đukanović bavio posljednjih godina. Rekla je i da želi kontaktirati tužiteljstvo u Bariju koje sprema optužnicu protiv Đukanovića.

"Zahtijevat ću od talijanskih nadležnih organa da mi omoguće svjedočenje protiv Mila Đukanovića, jer posjedujem dokumentaciju koja je potrebna tamošnjim tužiteljima" - rekla je Jovović dodajući da će se povući iz nikšićkog suda tek nakon što Vukotić podnese svoju ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jovović tvrdi da ne postoji niti jedan razlog za njeno razrješenje, te da osamnaest predmeta, koji se navode kao sporni, jesu ustvari predmeti njenog kolege Dragana Stanišića. Predmete joj je dodijelio predsjednik nikšićkog suda Rade Perišić kako bi pokazao da je sud ažuran, dok trećina sudaca ne ispunjava normu, tvrdi Jovović.

U priopćenju dostavljenom agenciji Mina, sutkinja je istaknula da joj je Vukotić javno prijetio tražeći da podnese ostavku bez ikakvoga razloga, zato jer ima obavještajnu službu i zna da se ona bori protiv organiziranog kriminala i korupcije. Jovović je optužila Vukotića da joj je i ranije prijetio, navodeći da se zbog toga obratila stranim vladama i organizacijama.

"Kao sutkinja dužna sam prijaviti organizirani kriminal i korupciju koja vlada u Crnoj Gori. Želim istaknuti da sam protiv više osoba, sudaca i odvjetnika, podnijela krivične prijave. Još u srpnju ove godine sam podnijela prijavu protiv odvjetnika Aleksandra Mijuškovića, koji mi je ponudio 5.000 eura za predmet čiji troškovi iznose 50.000 eura. I protiv Dragana Stanišića sam podnijela prijavu iz razloga što je protuzakonito odložio 200 predmeta" - rekla je Jovović listu Dan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara