Sutlić sazvao press konferenciju pa je otkazao

Tekst: H.A.
Foto: Index

RAVNATELJ HTV-a Vanja Sutlić najavio je press konferenciju u 13 sati, međutim pressica je sat i pol prije zakazanog termina otkazana. Kako je medijima javio glasnogovornik HTV-a Janos Roemer, konferencija je otkazana "zbog neodgodivih obveza izvan kruga Doma HRT-a na koje ne mogu utjecati".

Spomenimo još samo kako Index nije dobio poziv na navedenu press konferenciju. Glasnogovornik HRT-a kaže kako su pozivi poslani prema mailing listi po kojoj se mediji pozivaju na sjednice Programskog vijeća, te da smo trebali dobiti poziv na pressicu. Slučajno nismo, iako je povod bilo Indexovo otkriće.

Index je u nedjelju navečer ekskluzivno objavio kako je Sutlić, prema svjedočenju četvero uglednih novinara HTV-a, novinarku Ivanu Dragičević Veličković nazvao "četničkom kurvetinom". Sutlić je to nekoliko sati kasnije opovrgnuo preko svog glasnogovornika, a tijekom jučerašnjeg dana predsjednik Mesić, političari i HND reagirali su na Sutlićev šovinistički ispad.

Mesić je kazao kako Sutlić ne smije proći nekažnjeno zbog svojih izjava. "Ako je to rekao, to je nedopustivo", dodao je.

> Ekskluzivno - Novinari HTV-a potvrdili za Index: Ravnatelj HTV-a novinarku nazvao četničkom kurvetinom

Tema: Reakcije na Vanju Sutlića

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara