Sutra Dvadesettisućiti broj "Vjesnika"

Dnevnik "Vjesnik" sutra će objaviti svoj dvadesettisućiti broj, a u povodu tog jubileja glavni urednik Krešimir Fijačko izjavio je da je list u zadnje dvije do tri godine otvoreniji, demokratskiji i slobodniji nego ikad. L

Fijačko je na današnjoj konferenciji za novinare predstavio poseban prilog koji će "Vjesnik" sutra objaviti umjesto uobičajena subotnjeg političkog magazina Panorame.

U tom prilogu piše stotinjak vrhunskih hrvatskih intelektualaca, umjetnika i političara, rekao je Fijačko, podsjetivši da oni za "Vjesnik" pišu ili govore godinama.

Ocijenivši da "Vjesnik" trenutno proživljava profesionalni uspon nezabilježen u Hrvatskoj, ali i u svjetskim razmjerima, Fijačko je istaknuo da se Vlada kao vlasnik u protekle tri godine nijednom nije pokušala miješati u uređivačku politiku.

"Nije li zanimljivo da su najprofesionalnije, najpoštenije i najobjektivnije novine u državi upravo u vlasništvu države", upitao je Fijačko.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan u kakvu ozračju Uprava i uredništvo dočekuje najavljenu privatizaciju lista, ocijenio je kako je normalno da se privatizacija očekuje te da bi bilo neprirodno da demokratska država i dalje posjeduje dnevne novine.

Istaknuo je da je i naklada u porastu, pa je u protekle dvije godine porasla s pet na sadašnjih 10 tisuća primjeraka. No, dodaje, naklada nije uvijek i najbolji pokazatelj utjecaja nekoga dnevnog lista.

Fijačko je najavio pojačanu marketinšku kampanju kojom će "Vjesnik" od rujna pokušati vratiti dio starih i pridobiti nove čitatelje.

(Hina) ibob az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara