Sutra nastavak pregovora o plaćama državnih i javnih službenika

VLADA i sindikati državnih i javnih službi nastavit će sutra pregovore o plaćama i drugim materijalnim pravima za iduću godinu.

Vlada bi se trebala očitovati o zahtjevu sindikata za povećanjem broja dana godišnjeg odmora i uplaćivanjem dopunskog zdravstvenog osiguranja na teret proračuna.

Pregovarački odbori trebali bi, uz to, utvrditi hoće li se sadašnja osnovica za jubilarne nagrade od 1.750 kuna povećati na 1.900 kuna, te se očitovati o posljednjoj verziji izmijenjene Uredbe o koeficijentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlada je ranije odobrila rast koeficijenata samo zaposlenima u obrazovanju i djelu nezdravstvenih radnika, a ostalima će osnovica i koeficijenti ostati na sadašnjoj razini.

Predsjednik Sindikata državnih službenika Ivica Ihas rekao je Hini da sindikati i dalje ustraju na zahtjevu za povećanjem koeficijenata 10 do 12 posto, najavivši da su spremni i na ´oštre akcije´ ako to Vlada odbije.

Školski sindikati za magistre znanosti zaposlene u školstvu traže posebne dodatke na plaću te izmjene nekih odredbi Temeljnog kolektivnog ugovora koje se tiču prava na prijevoz.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara