Sutra potpisivanje kolektivnog ugovora u Luci Rijeka; nema štrajka

PREDSTAVNICI Štrajkaškog odbora u Luci Rijeka, koji čine članovi triju sindikata te Uprava Luke, sutra će potpisati Kolektivni ugovor te se neće održati za sutra najavljeni štrajk, izjavio je za Hinu predstavnik Štrajkaškog odbora Roberto Zubčić.

Također je izvijestio da su predstavnici sindikata i Uprave Luke Rijeka postigli dogovor o preostalim elementima Kolektivnog ugovora, uključujući plaće i normativni dio.

Zubčić je naglasio da će, uz potpisivanje Kolektivnog ugovora, sindikalisti Upravi uručiti odluku o odustajanju od štrajka.

Po dogovoru, plaće lučkih radnika povećat će se za 15 posto, a u Kolektivni je ugovor ušlo 38 članaka koje su predložili sindikati, dok je ostali dio prepisan iz ukinutoga ugovora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj je ugovor Uprava Luke ukinula prošle godine te od tada traju pregovori sindikata i Uprave o novome.

Sindikalisti su protekle nedjelje najavili pokretanje štrajka zbog, kako su rekli, nemogućnosti dogovora s Upravom o ugovoru, što se u najvećoj mjeri odnosilo na povećanje plaća. Isticali su da pozitivne poslovne rezultate riječke Luke - u kojoj je ove godine pretovareno 30 posto više tereta nego 2003. - ne prati odgovarajući porast plaća zaposlenih.

(Hina) xdsil ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara