Sutra se potpisuje Deklaracija o zaštiti Dunava

Voditeljica Osječkih zelenih Ljiljanka MitošSvoboda najavila je da će se sutra u Osijeku potpisati Deklaracija o zaštiti srednjeg toka Dunava u sklopu prekogranične suradnje ekoloških udruga, športskoribolovnih udruga Hrvatske i Srbije i Crne Gore i Press centra za okoliš Hrvatske.

Poseban dio Deklaracije odnosi se na zahtjev da državne vlasti Hrvatske i Srbije i Crne Gore nadziru ispuštanje otpadnih voda i komunalnog smeća u Dunav te brodova koji također ispuštaju razne vrste otpada kad ulaze i prolaze rijekom, a to ne smiju činiti u zemljama EU-a.

Dio Deklaracije odnosi se na zaštitu opustošena ribljeg fonda u Hrvatskoj i Srbiji i Crnoj Gori, a predviđa se i osnivanje fonda za zaštitu srednjeg toka Dunava i ribljeg fonda u suradnji s europskim tijelima i udrugama za zaštitu Dunava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Srednji tok Dunava neprocjenjive je vrijednosti, jer je najveće i najvažnije mrijestilište slatkovodne ribe u Europi, te bilo koji oblik njegova uništavanja utječe i na promjenu mikroklime u regiji, kazala je uz ostalo Mitoš-Svoboda.

Tekst Deklaracije dostavit ćemo svim razinama vlasti obiju država te tijelima EU-a za brigu o okolišu, dodala je.

(Hina) xvsik ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara