Sutra u korčuli počinje tjedan Marka Pola

U KORČULI sutra pod pokroviteljstvom gradske uprave i u organizaciji gradske Turističke zajednice i Međunarodnog centra "Marko Polo" počinje turističkopromotivna priredba Tjedan Marka Pola, utemeljena većim dijelom na povijesnim događajima iz doba glasovita pomorca i istraživača Dalekog istoka Marka Pola za kojeg se pretpostavlja da je rođen u Korčuli.

Kako se doznaje od Mihaila Grgića, predsjednika gradskog TZ-a, Tjedan počinje u sutra navečer u Gradskoj knjižnici otvorenjem izložbe pisanih djela o Marku Polu, a u Galeriji HAZU-a Maksimilijana Vanke izložbom keramike i vaza.

Iste večeri u crkvi sv. Petra korčulanski modelar Tonči Gatti priređuje izložbu maketa brodova i figura iz doba Marka Pola. Autor je pronašao jedinstven crtež njegove galije, jedine zabilježene u knjizi Henrya Yula i Corieria, te je izradio maketu dugu dva i široku jedan metar.

U nedjelju na Trgu u Staroj Korčuli bit će izveden koncert srednjovjekovne i renesansne glazbe a nastupa trio Fontegara iz Dubrovnika. U ljetnom kinu pak nastupaju Splitski lutkari s predstavom "Jedan dan maloga Pipa".

U ponedjeljak će na središanjoj priredbi pod nazivom "Povratak u doba Marka Pola" amaterski glumac Jakša Onofri kao Marko Polo doploviti starim jedrenjakom u Korčulu, u pratnji princeze, odjevene u svilu, koju je Marko Polo prvi donio u Europu. Pola će dočekti gradonačelnik, a razgovarat će i sa sugrađanima i turistima. Odlukom gradske uprave ugostitelji će raditi cijelu noć.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan poslije, 27. svibnja, koncert će u Korčuli održati Zagrebački solisti, a 28. svibnja klapa "Vela Luka".

Svećenik, povijesni istraživač, don Božo Baničević predstavit će knjigu o 500 godina Korčulanske biskupije, a završni dan Tjedna Marka pola, 31. svibnja, u Korčuli gostuje kostimirana dramska družina iz Zadra.

U Korčuli su već otvoreni svi hoteli, a brojni turistički jedrenjaci plove oko otoka.

(Hina) nper vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara